Nederland geeft VN-hoofdkantoor een eInk-muur

0

Koningin Maxima heeft afgelopen woensdag een mega-scherm van elektronisch papier onthuld in het gebouw van de Verenigde Naties te New York. Het is onderdeel van de renovatie van een gedeelte van het gebouw, de Delegates’ Lounge, die betaald wordt met een donatie van Nederland.

De ‘eInk-muur’ bestaat uit 231 schermen van 7,4 inch en heeft een totale resolutie van 26,400 bij 3,360 pixels. De schermpjes zijn gebaseerd op de Pearl-techniek van eInk.

Het megascherm moet VN-delegaties van de juiste informatie voorzien omtrent vergaderingen, nieuws en andere relevante informatie. Dankzij de eInk-techniek verbruikt het scherm zeer weinig energie.

De eWall, zoals de informatiemuur ook wel genoemd wordt, werd door Maxima in bijzijn van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon onthuld. De muur bevindt zich in een gebied waar delegaties informeel met elkaar kunnen overleggen.

Vorig artikelSony brengt PRS-T3 niet naar VS
Volgend artikelWeer gratis ebooks in Vakantiebieb
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in