Dé ereader voor James Bond

0

Opnieuw is er een ereader verschenen die James Bond niet zou misstaan. Deze heet de Hyper Gear. Het originele aan deze ereader is dat dit apparaat je bestanden kan versleutelen via een encryptie techniek, zodat je plannen om de wereld te veroveren niet openbaar gemaakt kunnen worden.

De Hyper Gear (Google Engels) is gemaakt het Japanse bedrijf Haipagia. Zij hebben een programma op de ereader gezet die je bestanden versleutelt, zodat nieuwsgierige mensen niet mee kunnen lezen. Met een wachtwoord kun je de bestanden weer leesbaar maken. Ook is het niet mogelijk om vertrouwelijke documenten van de ereader te verwijderen of te versturen en zo een bedrijf (onbedoeld) te saboteren.

Het is een vrij kaal apparaat met een 6 inch eInk scherm. Het weegt minder dan 185 gram en meet 18,7 x 11,8 x 0,91 centimeter. De ereader ondersteunt Excel, PowerPoint, Word en PDF formaat. Deze bestanden kunnen door de encryptie software gehaald worden en vervolgens op het apparaat geplaatst worden.

Als je bijvoorbeeld een groot bedrijf bent en werkt aan een nieuw apparaat waarvan je niet wil dat erover gespeculeerd wordt en waarvan je niet wil dat de Chinezen het al klonen, dan kun je dit handige apparaatje al kopen voor een schamele $1050,-. Voor dat bedrag krijg je één ereader en twee encryptieprogramma’s. De tweede ereader krijg je voor $430,-. Eind december komen de eerste apparaten op de markt.

(Via: Best Tablet Review.)

Vorig artikelMozilla FireFox add-on: ePubreader
Volgend artikelColibro lanceert ebookwinkel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in