Vertraging digitale bibliotheek door uitstel bibliotheekwet

0

De nieuwe bibliotheekwet zal uiterlijk op 2015 ingaan. Dat staat in de Rijksbegroting 2013 en is bevestigd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Eerder werden als ingangsdata 1 januari 2013 en 1 januari 2014 genoemd. Door dit uitstel loopt de aanschaf van digitale content voor de landelijke digitale bibliotheek waarschijnlijk vertraging op.

Eind 2011 werd besloten dat de fysieke bibliotheek onder verantwoordelijkheid van lokale gemeentes blijft vallen, maar dat het Rijk verantwoordelijk wordt voor de digitale bibliotheek. Voor de centrale aankoop van content zou geld uit het gemeentefonds beschikbaar worden gesteld. Het uitstel van de bibliotheekwet betekent dat de opname van geld uit dit fonds pas na 1 januari 2015 plaats zal vinden.

De Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB) is van mening dat de branche deze vertraging niet kan gebruiken. “De VOB taskforce zal een signaal afgeven aan het ministerie dat de branche niet blij is met de vertraging van de bibliotheekwet. Er is urgentie om de klanten van bibliotheken te verrassen met goede digitale services. Om zo de toekomst van de bibliotheek te borgen. Hiervoor hebben bibliotheken een ruim aanbod en goede digitale content nodig om deze services goed aan te kunnen bieden.”

(Via VOB)

Vorig artikelAndroid-app van 24symbols in Play Store
Volgend artikelYindo komt met app voor Windows 8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in