Barnes & Noble introduceert nieuwe Nook GlowLight

0

De Amerikaanse boekhandelketen Barnes & Noble heeft vandaag een nieuwe ereader gepresenteerd. Het gaat om de opvolger van de Nook Simple Touch met GlowLight. De ereader heet vanaf nu simpelweg Nook GlowLight en heeft onder meer een verbeterd scherm.

De nieuwe ereader van Barnes & Noble komt nadat concurrenten Kobo en Amazon ook al nieuwe apparaten introduceerden, in aanloop naar de kerstperiode. De nieuwe Nook GlowLight brengt geen radicale veranderingen wat design en hardware betreft.

Wel bezit de ereader een vernieuwd eInkscherm, dat minder vaak volledig hoeft te verversen en een groter contrast biedt. Het apparaat weegt met 175 gram 15% minder dan de Kindle Paperwhite, aldus Barnes & Noble. Ook is de ingebouwde verlichting verbeterd, die zou nu gelijkmatiger over het scherm verdeeld moeten zijn dan bij de vorige versie.

Het donkere van de eerdere ereaders ruilt het bedrijf in voor een mat-witte versie. Die heeft bovendien een rubber-achtige rand, die het apparaat beter moet beschermen tegen valpartijen. De ereader heeft een processor van 800MHz, 4GB ingebouwde schijfruimte en hij draait op een aangepaste versie van Android 2.1.

De Nook GlowLight ligt vanaf vandaag in de winkels in de VS en is te koop voor een prijs van 119 dollar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in