November best verkopende maand ooit voor de Kindle

0

Amazon heeft in een persbericht-achtige advertentie uit de doeken gedaan dat de Kindle in de maand november 2009 de bestverkopende gadget is over alle categorieën ooit.

Het advertentie-achtige persbericht beschrijft de Kindle 2 als “the most wished-for, most gifted” product ooit. Verder is de Kindle “een prachtig cadeau voor iedereen die van lezen houdt” en “vliegen de Kindles sneller de winkel uit dan enig ander product dat te koop is bij Amazon”.

In de twee jaar dat de Kindle nu op de markt is, zijn er echter nog nooit cijfers bekend gemaakt over de verkoop van de Kindle. Amazon kan dus wel zeggen dat november 2009 de best verkopende maand ooit is, maar er is geen enkele manier waarop dit controleerbaar is voor de buitenwacht.

Op het Mobileread forum wordt inmiddels druk gespeculeerd over de redenen van dit “persbericht”. Zo zou het een marketingactie kunnen zijn als reactie op tekorten van de Sony en B&N ereaders. Een andere reactie is dat het gewoon een goedkope advertentie is, vermomd als een persbericht. Het bericht is al wel zonder meer integraal overgenomen op Yahoo Finance. En er zullen ongetwijfeld nog andere blogs met open ogen intuinen.

Wat denken jullie? Is dit een bericht in de categorie “Wij van wc-eend, adviseren…” of zou de Kindle echt zo goed verkopen bij Amazon?

(Via: Pressrelease Amazon.)

Vorig artikelTxtr morgen in de verkoop maar zonder Wifi
Volgend artikelEen nieuwe generatie ereaders op basis van Liquavista electrowetting displays

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in