Amazon werkt aan internationale uitbreiding

0

Internetwinkel Amazon lanceerde ruim een week geleden een Italiaanse website en lijkt het daarbij niet te willen laten. Het bedrijf is bezig met het samenstellen van een ontwikkelteam dat ervoor moet zorgen dat producten makkelijker in andere landen aangeboden kunnen worden.

Uit een vacature van Amazon blijkt dat de retailer op zoek is naar softwareontwikkelaars die de basis moeten leggen voor het ‘makkelijker maken van uitbreiding naar andere landen’. Op die manier moet content eenvoudiger vertaald kunnen worden en zal de webwinkel zonder veel moeite aangepast kunnen worden aan lokale wetten en regelgeving op het gebied van bijvoorbeeld BTW en levering van producten.

De uitbreiding naar Italië van vorige week was de eerste keer sinds 2004 dat het bedrijf een lokale website opende. Onlangs is Amazon ook begonnen met gesprekken met Duitse uitgevers over de opening van een lokale Kindle Store. Afgelopen zomer lanceerde het bedrijf de Britse versie van de Kindle Store.

Of er ook een Nederlandse versie van Amazon aankomt is niet bekend, maar zou niet helemaal onverwacht zijn. De website Amazon.nl leidt door naar de Britse website. Een maand geleden maakte het bedrijf bekend dat in onder meer Nederland en België de levering van bestellingen vanaf die site vanaf een bepaald bedrag nu gratis is.

(Via: FT.)

Vorig artikelVS: 21 procent boekenkopers bezit leesapparaat
Volgend artikelZoek je een cadeau voor de feestdagen? Check de koopwijzer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in