Gratis krant Metro lanceert iPad-app

0
DELEN

In navolging van De Pers en Spits heeft Metro nu ook een app op de markt gebracht. De drie kranten zijn eveneens sinds kort digitaal te lezen via de AKO Tijdschriften App. De app Metronieuws is speciaal ontworpen voor de iPad en is een tussenvorm van de krant en de website.

Metronieuws bevat voornamelijk actueel nieuws en is minder gericht op interviews en specials die in de papieren krant staan. De app opent met een voorpagina die bestaat uit een grote foto en de koppen van drie artikelen. Via het menu kan je de artikelen lezen van negen verschillende categorieën: nieuws, Amsterdam, Rotterdam, entertainment, sport, columns, lifestyle, carrière en prijsvragen. Door de krant bladeren doe je door horizontaal te swipen, door een artikel swipe je verticaal. Tenslotte is er de mogelijkheid om de PDF te downloaden van de laatste editie van de papieren krant.

Metro is de eerste van de gratis dagbladen met een app voor de tablet. De Pers en Spits hebben een app voor de smartphone. De AKO Tijdschriften App biedt slechts PDF’s aan van De Pers, Spits en Metro.

De applicatie Metronieuws is gratis te downloaden via de
App Store.

(Via: iPadclub)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER