Bol.com is tegen het Digitaal Platform

0

Het Digitaal Platform dat gebouwd gaat worden door Centraal Boekhuis en ePagine is volgens Bol.com niet voor alle partijen even gunstig. “A priori ben ik er op tegen dat iets dergelijks wordt gebouwd,” aldus Hidde van der Louw, director buying & merchandising van Bol.com.

Volgens Hidde van der Louw was Bol.com in eerste instantie enthousiast over het idee van een Nederlands digitaal platform. Bol.com vond de belangrijkste voorwaarde voor het platform dat het een Nederlands branche-initiatief moet zijn dat goed is voor de gehele keten. Van der Louw meent echter dat aan deze voorwaarde momenteel onvoldoende voldaan wordt.

“Er wordt door de branchevereniging enorm veel energie en geld uit het collectief gestoken in een ambitieus project, waar niet iedereen in de branche evenredig van zal profiteren”, aldus Van der Louw. Van der Louw verwacht dat uiteindelijk te weinig marktpartijen baat zullen hebben bij het platform. “Bij de kleinere boekhandels ontbreken de middelen en de expertise om iets dergelijks in de lucht te houden. Dat roept de vraag op: voor wie wordt het Platform nu eigenlijk gebouwd? Naar mijn idee zijn het toch vooral de ketenwinkels die er het meest van zullen profiteren.”

Vorige week toonden zowel KBb-voorzitter Dick Anbeek als GAU-voorzitter Cees van Wijk zich optimistisch over de deelname van Bol.com. “Bol.com heeft gezegd mee te zullen doen in een platform als dat platform voor hen de beste keuze is. We rekenen dus op Bol”, aldus Anbeek toen. En Van Wijk zei geen redenen te zien voor Bol.com om af te haken.

(Via: Boekblad)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in