Ebooks Barnes & Noble alleen te downloaden met geldige creditcard

0

Dat DRM voor problemen zorgt bij consumenten is al langer bekend, maar de Amerikaanse retailer Barnes & Noble voegt daar weer een nieuw hoofdstuk aan toe. Deze week ontdekte een consument dat ze een enkele maanden eerder aangeschaft ebook niet meer kon downloaden vanaf haar account. Reden: haar creditcard was niet meer geldig.

De Amerikaanse consumentenwebsite The Consumerist besteedde aandacht aan het geval, waarna het snel werd overgenomen door andere websites. Volgens de site toont het opnieuw aan waarom Digital Rights Management slecht is voor de consument.

Een lezer van website Techdirt, waar het bericht werd overgenomen, legt uit dat het niet zozeer een kwestie is van DRM op zich als wel van de manier waarop Barnes & Noble die toepast. Volgens hem gebruikt B&N het creditcardnummer in het encryptieproces en moet het nummer hiervoor geldig zijn. Wanneer een klant van het bedrijf een ebook wil downloaden dat al eerder is aangeschaft, maar aan het gebruikersaccount een verlopen creditcard is verbonden, gaat er blijkbaar iets fout.

Een eenvoudige oplossing voor het probleem is om een nieuwe creditcard aan je account bij Barnes & Noble te verbinden. Tegelijk laat het geval zien dat het slim kan zijn om een lokale backup van je ebooks te maken, hoewel het strippen van DRM meestal tegen de gebruiksvoorwaarden van de ebookwinkel is.

Barnes & Noble is momenteel actief in de VS en Groot-Brittannië, het bedrijf heeft plannen om ook in andere Europese landen (waaronder Nederland) ebooks te gaan verkopen.

(Via Consumerist)

Vorig artikelWelke ereaders stopt Sinterklaas dit jaar in de zak?
Volgend artikelAmazon gaat ook in Europa boeken uitgeven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in