Amazon gaat ook in Europa boeken uitgeven

0
DELEN

In 2013 zal de uitgeeftak van Amazon ook in Europa actief worden. Nederland behoort nog niet tot de landen waarop Amazons uitgeverij zich zal richten, maar Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Groot-Brittannië wel.

De uitgeefactiviteiten van Amazon kunnen vanuit de traditionele boekhandel op kritiek rekenen. Concurrent Barnes & Noble weigert bijvoorbeeld de papieren uitgaven van Amazon in de schappen te leggen. Toch lijkt Amazon steeds meer geïnteresseerd in het uitgeven van boeken, zowel digitale als papieren.

Het laatste nieuws is dat er begin 2013 een Europese vestiging van de uitgeverij van Amazon zal worden opgezet, met als vestigingsplaats Luxemburg. Die moet zich erop gaan richten om Engelstalige content in Europa te gaan uitgeven, maar ook behoort het vertalen van Engelse titels naar lokale talen en andersom tot de doelstellingen. Interessant zal zijn om te zien of ook Europese boekwinkels zullen weigeren Amazon-titels te verkopen.

Vooralsnog wijst niets erop dat Amazon ook in Nederland uitgeefactiviteiten zal opstarten. Het bedrijf is volgens de geruchten wel van plan de webshop naar Nederland uit te breiden. Het is de vraag of de kleine Nederlandse uitgeefmarkt interessant genoeg is voor het grote Amazon. De kans is groter dat het bedrijf hier vooral self-publishing zal gaan stimuleren, wanneer het eenmaal actief zal worden in de lage landen.

(Via Paidcontent)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER