Het geheim van Amazons goedverkopende ebooks

0

Het lijkt erop alsof Amazon bezig is met een media-offensief door persberichten de deur uit te doen die vertellen hoe goed het wel niet gaat met de verkoop van ebooks en Kindles. Het geheim van de goedverkopende Kindle ebooks is ontsluierd door de Washington Post.

De Washington Post heeft de top 100 van goedverkopende ebooks voor de Kindle bekeken. Eigenlijk moeten we zeggen: goedlopende, want meer dan de helft van die lijst bestaat uit gratis ebooks.

De bloggers van Mediabistro hebben het aantal gratis ebooks in de lijst geteld: op 28 december 2009 waren het er 64. De vraag is of dit een reactie is van lezers op de prijs van $9,99 en dat ze die nog te hoog vinden. Of dat het misschien mensen zijn die net een Kindle hebben en ebooks downloaden om het downloaden een keer te hebben uitgeprobeerd.

Amazon waar zijn je cijfers?
Amazon heeft nog atlijd geen cijfers gepubliceerd over de verkoop van Kindles en ebooks. Mike Cane heeft op zijn blog opgeroepen tot het publiceren van de cijfers. Amazon moet maar eens over de brug komen met cijfers die hun beweringen over de verkoop van ebooks kunnen bewijzen.

Een anonieme commentator heeft aangegeven dat van een aantal ebooks van hen niet meer dan 1000 downloads zijn geteld. De reageerder noemt geen titels en geeft ook de naam van zijn werkgever niet vrij. Maar de opmerking, indien hij waar is, geeft wel aan dat het helemaal niet zo goed gaat als Amazon wel beweert.

64% gratis ebooks in een top 100 van bestverkopende Kindle ebooks en een anoniem commentaar waaruit blijkt dat Amazon het helemaal niet zo goed doet. Uiteraard blijft de vraag of deze anonymus de waarheid spreekt. Het wordt echter wel tijd dat Amazon eens zijn beweringen gaat funderen met cijfers zodat we echt kunnen zien of er meer ebooks dan papieren boeken zijn verkocht op Eerste Kerstdag en of november 2009 echt zo’n goede maand was voor Amazon.

Ter verdediging van Amazon: ze zeggen dat ze de gratis ebooks niet hebben meegeteld toen ze meldden dat er op Eerste Kerstdag meer ebooks dan dode bomen boeken waren verkocht.

(Via: CNET.)

Vorig artikelBlio, een tablet vriendelijk ebook formaat
Volgend artikelLG Display in de ereader displays

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in