LG Display in de ereader displays

0

LG Display gaat zich mengen in de ereader display markt. De Zuidkoreaanse maker van flatpanel displays zal gaan samenwerken met epaper fabrikant E Ink. Het bedrijf E Ink zal eInk displays aanleveren terwijl een ander bedrijf, genaamd Hydis Technology, samen zal werken met LG Display voor het maken van de epaper displays.

Een woordvoerder van LG Display gaf aan dat PVI, eigenaar van E Ink, een leidende rol in de epaper display markt heeft en dat LG Display het een veelbelovende business vindt. Daarom wilde het bedrijf graag de samenwerking met PVI uitbreiden in het kader van de ontwikkeling van toekomstige technologieën.

Met deze deal verzekert PVI zich van een nieuwe partner waarmee ze opkomende epaper technologieën van het Japanse Sipix en bandenfabrikant Bridgestone het hoofd kunnen bieden.

Met het toetreden van LG Display tot de epaper display markt doorbreekt het Zuikoreaanse bedrijf het Taiwanese monopolie. Nummer drie en vier op de ereader display markt, respectievelijk AU Optronics en Chi Mei Optoelectronics, massaproduceren al ereader displays. Chi Mei heeft eveneens een partnerschap met PVI, AU Optronics is in zee gegaan met Sipix.

(Via: Financial Times.)

Vorig artikelHet geheim van Amazons goedverkopende ebooks
Volgend artikelNexus One: de smartphone van Google op video

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in