Verkopen van tijdschriften-apps iPad dalende

0

Na een stormachtige start zien Amerikaanse uitgevers de verkopen van iPad-applicaties van populaire tijdschriften snel dalen. Haalde Wired met de eerste editie nog verkopen van 100.000 exemplaren, tussen juli en september daalde dat naar een gemiddelde van ongeveer 30.000, en in november waren het er nog maar 23.000. Ook andere bladen zagen de verkopen van hun apps dalen.

De eerste editie van Wired-magazine op de iPad werd gepresenteerd als een revolutionaire verandering ten opzichte van de traditionele vorm van het tijdschrift. De eerste oplage van de interactieve en multimediale app was dan ook direct een bestseller, met meer dan 100.000 downloads. Volgens gegevens van het Amerikaanse Audit Bureau of Circulations (ABC) daalden de verkopen echter snel na die eerste editie.

Een aantal uitgevers van tijdschriften-apps op de iPad, zoals Esquire en People, hebben hun oplages niet aan het ABC verstrekt. Degene die dat wel deden moesten net als Wired dalende verkopen melden. Vanity Fair verkocht in november 8.700 digitale exemplaren, tegenover een gemiddelde van 10.500 de maanden ervoor. Glamour verkocht er in september nog 4.301, in november was dat bijna gehalveerd tot 2.775. Mannenblad GQ had eveneens in november de slechtste maand tot nu toe.

Veel uitgevers probeerden hun magazine in een totaal nieuwe vorm te presenteren, en experimenteerden volop met de nieuwe mogelijkheden die de iPad bood. Wired leek daarvoor de standaard te hebben gezet, maar nu 2010 zijn einde nadert blijkt dat veel uitgevers in 2011 wellicht toch opnieuw moeten zoeken naar de manier om hun lezers ook in het digitale tijdperk op een aantrekkelijke manier te bereiken.

(Via: Memo Pad.)

Vorig artikel2010: het jaar van de ebookexperimenten
Volgend artikelReview Pandigital Novel: zwaargewicht neemt het op tegen andere zwaargewichten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in