Acer komt met nieuwe tablet met hoge resolutie

0

Aan het begin van 2011 had Acer nog hoge verwachtingen van de tabletmarkt. Halverwege moest het bedrijf die verwachtingen echter naar beneden bijstellen en kwam ook de lancering van een eigen app store op losse schroeven te staan. Desondanks komt Acer begin volgend jaar met een tweetal nieuwe tablets, waarvan er een opvalt door een resolutie van 1920 bij 1200 pixels.

De Acer Iconia Tab A200 werd begin december al door Acer aangekondigd. Dit apparaat draait op een 1 GHz dualcore Tegra 2 processor met 1 GB werkgeheugen en heeft onder meer beschikking over een MicroSD-kaartingang en een volwaardige USB-poort. Acer heeft het standaard Android-Honeycomb besturingssysteem licht aangepast met eigen apps en de Acer Ring, een optie om snel toegang te hebben tot handige applicaties. De A200 heeft een schermresolutie van 1280 bij 800 pixels en weegt 710 gram.

De nieuwe tablet A700, die Acer nog officieel moet introduceren, krijgt – volgens uitgelekte specificaties op de website van Acer – nog wat interessantere eigenschappen mee. Zo heeft het scherm een resolutie van 1920 bij 1200 pixels, draait het geheel op een 1,3 GHz quad core Tegra 3 processor, en is het apparaat verder uitgerust met Bluetooth, een 5 megapixel camera en een HD-camera aan de voorzijde. De batterijduur zou ongeveer 10 uur moeten bedragen. Welke Android-versie de A700 zal krijgen is nog niet bekend. Ondanks de forse specificaties heeft Acer het gewicht weten te beperken tot 650 gram.

De A200 zal waarschijnlijk in januari of februari in Nederland verkrijgbaar zijn, op de A700 moet nog iets langer gewacht worden. De lancering van die tablet wordt in het voorjaar verwacht.

(Via: NoMobile.ru)

Vorig artikelApple geeft vandaag een ebook weg
Volgend artikelAmerikaanse uitgevers geven ‘kwaliteit’ prioriteit in 2012

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in