Motorola Xoom in februari op de markt

0

Op 2 februari zal Google het nieuwe besturingssysteem Android 3.0 officieel op de markt brengen. De eerste tablet die gebruik zal maken van Android 3.0 is naar alle waarschijnlijkheid de Motorola Xoom. Volgens verschillende berichten ligt deze vanaf half februari in de winkels.

Volgens Digitimes ligt Motorola minstens een maand voor op concurrenten als Samsung, RIM en LG. Hiermee wordt de tablet een van de eerste grote uitdagers van de iPad in de categorie met schermen van rond de 10 inch. Motorola zal de 10,1-inch Xoom-tablet naar verwachting op 17 februari lanceren.

De Xoom heeft een Nvidia Tegra 2 dual-core processor met een kloksnelheid van 1 GHz, 32 GB intern geheugen, wifi en 3G-verbindingen, bluetooth en een micro-USB-verbinding. Het apparaat weegt 730 gram en kan volgens de specificaties tot tien uur lang video weergeven. Daarnaast is de Xoom ook uitgerust met twee camera’s.

Motorola zal dit jaar naast een 10,1-inch tablet ook nog andere tablets introduceren. Het bedrijf werkt aan diverse modellen met een andere schermgrootte, vanaf waarschijnlijk 7-inch. De Xoom zal allereerst in de VS verschijnen, wanneer de tablet in Europa verkocht wordt is nog niet bekend. Schattingen over de prijs van het apparaat liggen rond de 700 dollar.

(Via: Digitimes.)

Vorig artikelConsumenten lezen meer door smartphones en tablets
Volgend artikelLage verkoopcijfers PocketBook en Fnac

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in