Lage verkoopcijfers PocketBook en Fnac

0

Slechts sporadisch worden er exacte verkoopcijfers bekend van ereaderfabrikanten. Amazon spreekt de laatste tijd structureel over ‘miljoenen’, anderen laten helemaal niets horen. Duidelijk is wel dat de markt overspoeld wordt met verschillende ereaders en dat niet alle fabrikanten succesvol zijn. In Frankrijk en Duitsland lijken de verkopen van respectievelijk de FnacBook en de PocketBooks nogal tegen te vallen.

Volgens de Duitse website Lesen.net verkocht PocketBook in november en december in totaal zo’n 10.000 apparaten in Duitsland. Dat aantal is een ‘verveelvoudiging’ van het aantal dat de maanden daarvoor verkocht werd. Ook de verkopen van de FnacBook in Frankrijk liggen rond hetzelfde aantal. Sinds november verkoopt de grootste Franse boekenketen Fnac deze ereader in de bijna 80 filialen van het bedrijf. Tot nu toe zijn er naar verluidt slechts zo’n 10.000 apparaten verkocht.

Deze aantallen laten zien dat het voor veel ereaderfabrikanten lastig is een plaats op de markt te veroveren. Sommige fabrikanten zeggen dat de verkopen boven verwachting goed gaan, anderen hebben echter moeite hun publiek te bereiken. Bij Sony lijkt het erop dat de vraag het aanbod momenteel overstijgt en ook Amazon scoort met de verkoop van ereaders. Voor minder grote en minder bekende fabrikanten van ereaders lopen de verkopen veel minder snel.

(Via The Digital Reader.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in