Kindle Fire domineert Android-tabletmarkt

0

In nog geen drie maanden tijd heeft de Kindle Fire de Samsung Galaxy Tab onttroond als meest gebruikte Android-tablet. Dat meldt Flurry, een onderzoeksbedrijf dat nagaat hoe vaak en hoe lang apps gebruikt worden op Android-toestellen.

Ten tijde van de lancering van de Kindle Fire, in november 2011, genereerde de Samsung Galaxy Tab nog 63 procent van alle app-sessies op Android-tablets. De Asus Transformer en de Acer Iconia Tab volgden met respectievelijk 13 en 11 procent op ruime afstand. Nog geen drie maanden later vertegenwoordigt de Kindle Fire nu 35,7 procent van het app-gebruik, net iets meer dan de Samsung Galaxy Tab (35,6 procent). De tablet van Amazon levert volgens Flurry ook 2,5 keer meer betaalde app-downloads op dan die van Samsung. Impressionant allemaal, zeker als je weet dat er eigenlijk ruim twee keer zoveel Galaxy Tabs in omgang zijn.

Bovendien heeft de Fire er volgens Strategy Analytics mee voor gezorgd dat het aandeel van Android op de tablet-markt nu 39 procent bedraagt, tegenover 29 procent een jaar eerder. Wat Amazon op zo’n korte tijd al gerealiseerd heeft met de Kindle Fire is opmerkelijk. Door de focus te leggen op mediaconsumptie, gebruiksgemak én lage prijs onderscheidt Amazon zich, in een markt die overspoeld wordt door iPad-wannabe’s.

(Via: Flurry Blog)

Vorig artikelNieuwe Mirasol-ereader gelanceerd in Taiwan
Volgend artikelZelf ebooks uitgeven? Volg de workshop en ga aan de slag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in