Eerste Nederlandse ebook te koop in iBookstore

0

Sinds vorige week is de ebookapplicatie iBooks van Apple ook voor Nederlandse gebruikers te downloaden in de App Store. Enkele dagen later werd bekend dat in principe iedereen een boek via de applicatie kan publiceren. Sinds vandaag biedt uitgeverij Eburon als eerste Nederlandse uitgever een ebook aan via Apple.

Tot op heden waren waren er nog geen commerciële Nederlandstalige titels te vinden in het assortiment van de iBookstore, aangezien Apple nog geen contracten heeft afgesloten met Nederlandse uitgevers. Met de publicatie van ‘Zelf ebooks uitgeven’ van Wiebe de Jager in de iBookstore is Eburon de eerste Nederlandse uitgeverij die ebooks aanbiedt in de nieuwe ebookwinkel van Apple.

Via iTunes Connect is het sinds kort mogelijk om ebooks in het ePub formaat te uploaden. Het ebook Zelf ebooks uitgeven, dat onlangs bij Eburon verscheen, is het eerste Nederlandse ebook dat via deze route is aangeboden. Het ebook is vooralsnog alleen aan te schaffen door Amerikaanse, Britse en Franse iPad gebruikers, aangezien Nederland nog niet geselecteerd kan worden als territorium waar het ebook verkocht mag worden. Nederlanders met een Amerikaans iTunes-account kunnen het ebook al wel aanschaffen. Voor Nederlandse gebruikers zonder een dergelijk Amerikaans account blijft het aanbod ebooks voor de iPad ook nu nog beperkt tot een aantal gratis klassiekers en het standaard Winnie the Pooh ebook. Naar verwachting zal de Nederlandse iBookstore volledig operationeel worden zodra de iPad ook in ons land verkocht wordt. Tegen die tijd zullen waarschijnlijk een groot aantal andere Nederlandse uitgevers deze eerste stap van Eburon gevolgd zijn.

Gezien het grote bereik van de iBookstore (een paar honderdduizend iPhones verkocht in Nederland, en naar verwachtingen enkele tienduizenden iPad gebruikers tegen het eind van 2010) zal Eburon spoedig meer ebooks beschikbaar maken via de iBookstore.

(Via: Eburon.)

Vorig artikeleInk ereadergebruikers gezocht voor test eLinea!
Volgend artikelKB biedt gratis toegang tot miljoenen kranten
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in