Asus presenteert Eee Pad en Eee Tablet

0

Voorafgaand aan de ict-beurs Computex in Taipei heeft Asus op een persconferentie drie nieuwe tablets gepresenteerd. Het gaat om twee kleurentablets met schermen van 10 en 12 inch en een monochrome ereader en notitieblok.

Opmerkelijk genoeg gaat Asus het monochrome apparaat op de markt brengen onder de naam Eee Tablet, en de twee kleurenschermen onder de naam Eee Pad. De 10 inch versie van de Eee Pad is de eenvoudigste en goedkoopste variant van de twee Eee Pads. Dit apparaat, de EP101TC, zal draaien onder het besturingssysteem Windows Embedded Compact 7 OS. Hoewel de precieze technische specificaties nog niet bekend zijn, noemde Asus al wel enkele details. De tablet gaat 675 gram wegen en wordt 12,2 millimeter dik. Het duurdere broertje, de 12 inch tablet (EP121), zal gaan draaien op Windows 7 Home Premium en zowat alle functies hebben die een notebook ook heeft. Daarbij heeft de 12 inch versie ook een indrukwekkende batterijduur van 10 uur.

Volgens Slashgear zal de prijs van de tablets liggen tussen de 399 en 499 dollar, en worden de apparaten niet voor het eerste kwartaal van 2011 op de markt verwacht.

Het andere apparaat dat Asus presenteerde, de Eee Tablet, is een wat vreemde eend in de bijt. Het heeft een monochroom LCD-scherm zonder backlight, en maakt dus geen gebruik van eInk. Het apparaat lijkt vooral gericht op studenten en mensen die vaak aantekeningen maken. Volgens Asus is het aanraakscherm met een resolutie van 2450 dpi een van de nauwkeurigste schermen ter wereld. De Eee Tablet heeft daarbij ook een 2 megapixel camera, waarmee bijvoorbeeld een foto van een presentatie gemaakt kan worden, waarbij de gebruiker dan direct aantekeningen kan invoeren. Asus denkt dat het apparaat niet alleen goed geschikt is als notitieblok, maar dat hij ook prima gebruikt kan worden als ereader en mediaplayer. De verwachte prijs ligt tussen de 199 en 299 dollar, met een beschikbaarheid vanaf september 2010.

Computex is een van de grootste ict-beurzen ter wereld en duurt van 1 juni tot 5 juni. Verwacht wordt dat een groot aantal andere fabrikanten er ook hun ereaders en tablets zullen tonen.

(Via: Slashgear .)

Vorig artikelSony Readers in prijs verlaagd
Volgend artikelZelf ebooks uitgeven
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in