Groei van Android lijkt te stagneren

0

Uit onderzoek van Nielsen blijkt dat het aandeel van Android op de Amerikaanse smartphonemarkt de afgelopen drie maanden amper meer gegroeid is. Hiermee lijkt er een einde te zijn gekomen aan de spectaculaire groei die Android het afgelopen jaar doormaakte als besturingssysteem voor smartphones.

Het marktaandeel van Android onder smartphones groeide van 15 procent in juni 2010 naar 37 procent in maart 2011, bleek eerder uit gegevens van het onderzoeksbureau Nielsen. Dat aandeel lag over de drie maanden februari tot april 2011 echter op 36 procent, wat suggereert dat de groei van het Android-besturingssysteem aan het afvlakken is.

Het aandeel van Apple is al meer dan een jaar min of meer gelijk gebleven rond 26 procent, met een variatie van enkele procentpunten. RIM (Blackberry), dat tot voor kort een dalende lijn liet zien, lijkt zich met een aandeel van ongeveer 22 procent te stabliseren.

Een verrassing in het rapport van Nielsen was dat Android-gebruikers significant meer data verbruiken dan iPhonebezitters. Hoewel mensen met een iPhone gemiddeld vaker apps downloaden, muziek streamen of video’s bekijken, blijkt dat de Androidgebruiker die dat doet, dit veel intensiever gebruikt. Androidbezitters verbruiken gemiddeld 582 MB aan data per maand, iPhonebezitters 492 MB.

(Via: CNN.)

Vorig artikelArchos brengt meer Arnova-tablets uit in Benelux
Volgend artikel‘Amazon verkoopt 2,4 miljoen tablets in 2012’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in