‘Amazon verkoopt 2,4 miljoen tablets in 2012’

0

Officieel heeft Amazon nog geen eigen tablet aangekondigd, maar bijna iedereen is er inmiddels van overtuigd dat het bedrijf zich zal gaan mengen in de tabletstrijd. De eerste analisten wagen zich nu al aan voorspellingen over de verkoopcijfers die Amazon zal kunnen halen met een tablet.

Gene Munster, analist bij investeringsbank PiperJaffray, verwacht dat Amazon in 2012 2,4 miljoen tablets zal verkopen, volgend op een lancering van de tablet net voor de feestdagen in 2011. Hij denkt dat het apparaat als toevoeging zal dienen op de bestaande Kindle-ereader, en mede door een hogere prijs weinig effect zal hebben op de verkopen van de ereader.

Munster denkt ook niet dat een Amazon-tablet met 2,4 miljoen verkochte exemplaren direct een grote concurrent van de iPad van Apple zal worden. Voor 2012 schat hij het aantal verkochte iPads namelijk op 44,8 miljoen. De loyaliteit van de iPadgebruikers aan het merk Apple zal er volgens hem voor zorgen dat het marktaandeel van Apple veel hoger zal blijven.

Er gaan sinds enkele maanden verschillende geruchten over de komst van een Amazon-tablet. Mogelijk komen er twee versies, een van 7 inch en een van rond de 10 inch. Volgens bronnen rond fabrikanten zou Amazon samen met onder meer Quanta en een dochteronderneming van E Ink Holdings aan een tablet werken.

(Via: The Next Web.)

Vorig artikelGroei van Android lijkt te stagneren
Volgend artikelComputex 2011 schiet uit startblokken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in