Computex 2011 schiet uit startblokken

0

Vandaag is in Taiwan de 31ste editie van de beurs Computex van start gegaan. Nog tot en met 4 juni demonstreren zo’n 1.800 bedrijven er hun nieuwe producten. Naast 3D-technologie, zullen de ogen volgens de organisatoren vooral gericht zijn op ereaders, tablets en smartphones.

Computex is de belangrijkste ICT-beurs van Azië, en op het Duitse CeBIT na ook de grootste ter wereld. De organisatie verwacht dit jaar 120.000 bezoekers, waarvan 36.000 uit het buitenland.

Op de technologiebeurs in Taiwan zal veel aandacht geschonken worden aan ereaders, die in Azië heel wat populairder dan in onze contreien. Vorig jaar werden er wereldwijd 9,7 miljoen ereaders verkocht, en naar verwachting zullen er dit jaar meer dan het tweevoud daarvan aan de man gebracht worden. Er wordt op Computex met name veel verwacht van ereaders met kleurenschermen.

Uiteraard mogen ook tabletfabrikanten niet ontbreken op Computex. ASUS en Acer zijn twee Taiwanese fabrikanten waarvan verwacht wordt dat ze Apple het vuur aan de schenen kunnen leggen. In Taiwan meent men namelijk dat het marktaandeel dat Apple met de iPad verworven heeft op de tabletmarkt zal slinken van 95% in 2010 tot 71% op het einde van dit jaar.

Ook smartphones zullen dit jaar alomtegenwoordig zijn op de ICT-beurs in Taipei. Vorig jaar daalde het gezamenlijke marktaandeel van Taiwanese bedrijven op de smartphonemarkt wel, maar daar zou dit jaar verandering in moeten komen. In 2011 zullen Taiwanese fabrikanten naar verluidt 115 miljoen smartphones verschepen, 53% meer dan in 2010.

Op Engadget wordt live verslag uitgebracht van Computex 2011 vanuit de Taiwanese hoofdstad. Op de website staat te lezen dat Intel vandaag alvast een reeks nieuwe tablets getoond heeft die draaien op Android Honeycomb, en dat Pixel Qi twee nieuwe displays (van 7 inch en 10 inch) voorgesteld heeft die tot 80% meer batterij zouden besparen dan conventionele LCD-schermen, en over een modus zouden beschikken waarmee je probleemloos in de zon kan zitten lezen.

(Via: Hardware.info)

Vorig artikel‘Amazon verkoopt 2,4 miljoen tablets in 2012’
Volgend artikelIs non-lineair lezen de toekomst voor het digitaal lezen van non-fictie ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in