Utrechtse school vervangt studieboeken door iPads

0

In de Utrechtse Parkschool moeten de studieboeken volgend schooljaar plaats ruimen voor iPads. Sinds vorige week testen de leerlingen van de basisschool de tablet uit.

Taal, rekenen, geschiedenis, muziek en gym. Voor al deze schoolvakken experimenteren de leerlingen van de Parkschool in Lombok voortaan met een iPad. De docenten hebben het voorbije jaar reeds ervaring opgedaan met de tablet in de klas. Ze hebben de afgelopen maanden ook enkele bruikbare educatieve apps verzameld. De komende weken maakt de school werk van een draadloos netwerk dat in alle lokalen gebruikt kan worden. Er zijn ook digitale schoolborden geïnstalleerd, waarmee de studenten hun werkjes klassikaal kunnen presenteren vanaf hun iPad.

Vanaf volgend schooljaar mag de Parkschool zich pas echt een volwaardige iPad-school noemen, want dan worden de studieboeken definitief aan de kant geschoven. Er zal vanaf dan ook een nieuwe rekenmethode uitgetest worden, in samenwerking met ThiemeMeulenhoff. Ook iCentre (de grootste Apple Premium Reseller van Nederland) en SeeGenius (een team van onderwijsspecialisten) zullen de Parkschool helpen om het iPad-project in goede banen te leiden.

(Via: deStadutrecht.nl)

Vorig artikelInkling brengt interactieve studieboeken naar de browser
Volgend artikelNieuwe tegenslag voor Google in scan-rechtszaak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in