Groot-Brittannië: 50% verkoop nieuwe Khaled Hosseini is digitaal

0

Uitgeverij Bloomsbury meldt dat er in Groot-Brittannië tot nu toe evenveel digitale als papieren exemplaren van Khaled Hosseini’s nieuwste boek verkocht zijn. Het boek En uit de bergen kwam de echo is nu ruim een week op de markt.

Zowel in papier als digitaal werden er in de eerste week 10.000 exemplaren van de nieuwe Hosseini verkocht. Het feit dat het boek het in digitale vorm zo goed doet heeft twee redenen, volgens het hoofd marketing van de uitgeverij.

“Misdaad en romantiek zijn traditioneel de belangrijkste ebookgenres, maar literaire lezers stappen nu massaal over op digitaal lezen.” Daarnaast was er in dagblad The Telegraph een grote advertentiecampagne, waarbij twee eerdere boeken van Hosseini gratis gedownload konden worden.

In Nederland is het ebook van Hosseini momenteel weekaanbieding bij Bol.com, waar het te koop is van 15,99 voor 9,99 euro.

(Bookseller)

Vorig artikel‘Belangrijk dat kinderen papieren boeken lezen’
Volgend artikelVoor in bad of op het strand: waterbestendige Kindle
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in