Meer over de nieuwe Sony ereaders

0

Gister berichtten we al over de nieuwe Sony ereaders die gaan uitkomen. eReaders.nl heeft de handleidingen van de PRS-600 en de PRS-300 weten te bemachtigen en doet een boekje open over de specificaties.

Sony heeft gister pdf’s verplaatst en deze zijn niet meer vindbaar onder de link in het vorige artikel. De Sony ereaders gaan uitkomen in de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Ze komen beschikbaar in de kleuren zilver, zwart en rood.

Sony PRS-600
De specificaties van de PRS-600 zien er ook goed uit. Ongeveer 7500 pagina’s kunnen worden omgeslagen op een volle batterij lading. De batterij kan worden opgeladen via USB en via een adapter. De geheugencapaciteit is ongeveer 380 Mb. De afmetingen van de PRS-600 zijn 121 x 174,3 x 9,8 mm en het apparaatje weegt iets zwaarde dan de PRS-300, namelijk 286 gram. Aan de formaten te zien, wordt dit een 6 inch ereader. Het geheugen kan waarschijnlijk uitgebreid worden met een SD card. Het ziet ernaar uit dat deze ereader wel een touchscreen krijgt, maar dat er geen Wifi op zit.

Sony PRS-300
De Sony PRS-300 heeft een oplaadbare batterij waarmee je ongeveer 7500 pagina’s met BeBB-content kunt omslaan en 6800 met ePub inhoud. Er zit ongeveer 440 MB aan geheugen in het apparaat. De afmetingen van het apparaatje zijn 107,8 x 157,5 x 10,2 mm en weegt zo’n 220 gram. De bijgeleverde accessoires zijn een USB-kabel, een Quick Start Manual en een hoes ter bescherming van je apparaat (sleeve). Het ziet ernaar uit dat deze versie van de ereader geen Wifi heeft en geen audiobestanden kan afspelen. Er zit ook geen touchscreen in. Verder blijkt dat het apparaat 4 grijstinten kan weergeven. Het lijkt erop dat dit de 5 inch versie is. Wat de prijs wordt, is nog niet bekend, maar het zou zo maar kunnen dat dit de budgetversie van Sony gaat worden.

Met dank aan Mike Cane voor het opsturen van de pdf’s. De pdf voor de PRS-600 kun je hier vinden, die voor de PRS-300 hier.

Vorig artikelSony brengt PRS-300 en PRS-600 ereader
Volgend artikelKBb wil vaste boekenprijs op ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in