Asus ereader mogelijk eind dit jaar op de markt

0

De nieuwe ereader die door Asus op de markt gebracht gaat worden, heeft waarschijnlijk een paar nieuwe trucjes, waaronder mogelijk een dual screen. Afgelopen donderdag melde Asus dat zij een ereader zouden gaan maken. Mogelijk komt de ereader dit jaar nog op de markt.

De nieuwe ereader zal tot de eee-familie gaan behoren. Jerry Shen, directeur van Asus zei dat de ereader op zijn vroegst aan het einde van het jaar op de markt zal komen. Er zijn minder eisen aan ereaders dan aan netbooks, maar de sleutel tot succes ligt volgens hem vooral in de aanwezigheid van content (ebooks, e-artikelen, e-magazines) en de distributie daarvan.

Asus is niet de enige die de stap op de ereader markt waagt. Ook MSI heeft aangegeven een ereader te willen maken. Hoe meer Aziatische modellen ereader de markt opgaan, hoe beter. Dit kan de opmars van de ereader en daarmee digitaal lezen in een stroomversnelling laten gaan. Zo heeft Sony zich aan Bol.com gelieerd voor de Nederlandse markt en iRex gaat met Barnes & Noble verder en Amazon met de Kindle om de Amerikaanse markt te veroveren. De echte doorbraak van de ereader komt eindelijk op gang.

(Via: Bookseller association.)

(Plaatje: is dit de nieuwe ereader van Asus?)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in