Discovery Communications vraagt patent aan op ereader

0

Discovery Communications heeft een patent aangevraagd op een ereader. De Discovery ereader is een draagbaar apparaat met een hoog resolutie LCD-scherm en moet direct met de Kindle gaan concurreren.

Volgens de schematische tekening heeft de ereader van Discovery in- en uitgangen voor coaxkabels en line-in en line-out “jacks”. Dit suggereert multimediale functies.

Niet alleen multimediale toepassingen moeten in de ereader gaan komen, ook lijkt het erop alsof Discovery Communications een eigen ebookstore wil gaan beginnen. Dat blijkt uit eerdere aanvragen van patenten voor verschillende ebookformaten.

Bovendien blijkt uit de patent aanvragen dat Discovery wil voorzien in een ebook systeem dat gebruikt kan gaan worden door boekhandels en bibliotheken. Is het straks misschien mogelijk om een ereader te lenen uit een bibliotheek met meerdere ebooks die er alvast opstaan?
(Klik is groot)

Hoe krijgt de consument een ebook binnen? Het patent voorziet daar ook in. De klant kan zijn ebook downloaden via een ebookstore, een internet website, al dan niet draadloos netwerk, intranet, via radiogolven, kabeltelevisie, satelliet televisie, over the air of per e-mail of via CD-rom of DVD.

Er is slechts een patent aangevraagd, er is nog niks bekend over hoe of wanneer er überhaupt een ereader van Discovery Communications op de markt gaat komen.

Eerder al klaagde het bedrijf Amazon en Sony aan om inbreuk op patenten die aangevraagd waren in 1992 en verleend in 2007.

(Via: Baltimore Sun. Met dank aan Niels Winters voor de tip!)

Vorig artikelThe Battle of the Books and other short pieces
Volgend artikelSony PRS-600 review: Touch Edition, een handige jongen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in