Nieuws-app Zite overgenomen door CNN

0

Televisienetwerk CNN heeft gisteren bekendgemaakt dat het de populaire nieuws-applicatie Zite heeft overgenomen. Zite is een applicatie waarmee gepersonaliseerd nieuws uit diverse bronnen kan worden gelezen. Met de overname wil CNN zelf ook meer gaan inzetten op een gepersonaliseerde nieuwsvoorziening.

Zite werd begin dit jaar gelanceerd als iPad-app. De applicatie stelt aan de hand van informatie over de gebruiker zelf een nieuwsoverzicht samen. De app leert zowel van directe input van de lezer als van het leesgedrag.

“Zite staat voor de nieuwste ontwikkelingen in het ontdekken van content en gepersonaliseerd uitgeven, en CNN wil hier leiding aan geven”, aldus KC Estenson, algemeen manager van CNN Digital. Uit een interview dat Mashable met hem had blijkt dat CNN de app in stand wil houden. “De technologie achter Zite zal op termijn ingebracht worden in de andere diensten van CNN Digital.” Zite blijft ondertussen volgens hem vrij om afspraken met andere uitgevers te maken voor het opnemen van content in de app.

Eerder dit jaar werd gemeld dat er ook een Android- en mogelijk een webversie van Zite zouden komen, maar of dat nog doorgang vindt, is niet bekendgemaakt bij de overname door CNN.

(Via: CNN.)

Vorig artikelBelgisch maandblad Eos publiceert weekblad op iPad
Volgend artikelStel vragen aan auteurs met Amazons @author

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in