Stel vragen aan auteurs met Amazons @author

0

Amazon maakt het nu mogelijk om tijdens het lezen op de Kindle een vraag te stellen aan een auteur. Gisteravond lanceerde Amazon @author als bèta-versie.

@author is een nieuw forum dat lezers en auteurs met elkaar verbindt. Lezers kunnen nu terwijl ze een boek lezen op de Kindle vragen stellen aan de auteur. Een vraag stellen via de Kindle is erg eenvoudig, je highlight de passage waar je een vraag over wilt stellen, je typt ‘@author’ en vervolgens jouw vraag en verzendt het. Als je de auteur volgt op kindle.amazon.com wordt de gestelde vraag en het antwoord publiekelijk getoond in het boek en op de auteurspagina op de website van Amazon. Wanneer je deze optie wilt gebruiken heb je een twitter-account nodig en moet je het boek gekocht hebben bij Amazon. Je kan ook een vraag stellen op de auteurspagina. Als de auteur de vraag beantwoord heeft, ontvang je van Amazon een e-mail met het gegeven antwoord.

Op het moment doen er 16 auteurs waaronder grote namen zoals Timothy Ferriss, John Locke en James Rollins. Amazon laat weten dat dit aantal in de toekomst uitgebreid zal worden. Sinds gisteravond zijn er al tal van vragen gesteld aan de verschillende auteurs, waarvan de meeste ook al beantwoord zijn. Op het moment is Scott Nicholson de populairste auteur, hij heeft vijf vragen ontvangen waarvan hij er al vier beantwoord heeft. Een van de gestelde vragen aan hem is: “Hoe belangrijk is de stad waar jij woont voor de situering van jouw romans?”

Het initiatief van @author sluit goed aan bij de andere opties van Amazon zoals @search, @help, @store en @web. De introductie van @author is ongetwijfeld een slimme zet van Amazon om het Kindle Social Network meer bekendheid te geven.

(Via: Amazon)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in