Vlaamse krant De Standaard geoptimaliseerd voor iPad

0

Als eerste krant in Vlaanderen heeft De Standaard deze week een iPad-editie gelanceerd die speciaal voor de iPad vormgegeven is. Gebruikers moeten een nieuwe applicatie downloaden om deze tablet-optimized versie te kunnen lezen, maar kunnen in deze nieuwe app ook gebruik blijven maken van de vertrouwde iPad-editie, die een exacte weergave is van de papieren krant.

De nieuwe iPad-versie van De Standaard biedt dezelfde artikelen als de papieren krant, en houdt ook dezelfde volgorde van artikelen aan. De meerwaarde van de iPad-optimized editie ten opzichte van de exacte krantenweergave, is het grotere leesgemak en de mogelijkheid om afbeeldingen in full screen-modus weer te geven.

Op dit moment worden de mogelijkheden van het medium echter nog niet ten volle benut. Zo is de nieuwe iPad-editie vooralsnog niet verrijkt met extra beeld en geluid. Dat het aantal multimediale toevoegingen in eerste instantie niet spectaculair groot zou zijn, had Johan Mortelmans (Director E-media bij Corelio) wel al aangekondigd op het Belgische e-Reading event dat in juni plaatsvond in Mechelen. Het is wel de ambitie van De Standaard om op termijn interactieve grafieken en video’s toe te voegen, maar het is naar eigen zeggen niet haalbaar om dit nu al dagelijks te doen.

‘Deze nieuwe iPad-editie is nog maar een begin’, luidt het dan ook op de website van De Standaard. Stap voor stap wil De Standaard deze editie dus doen groeien, met behulp van de feedback en suggesties van haar gebruikers. Mogelijk wordt de tablet-versie op termijn ook beschikbaar gemaakt op andere platformen.

De Standaard lanceerde een volledig nieuwe app voor de nieuwe iPad-editie. Het is met andere woorden geen update van de bestaande app. Die bestaande applicatie is dan ook niet meer in de App Store te vinden, en zal na 31 oktober niet meer ondersteund worden. Wie die app op zijn of haar iPad heeft staan, dient deze te verwijderen.

De nieuwe applicatie van De Standaard is gratis verkrijgbaar in de App Store, en ook de eerste krant is gratis. Daarna kan je losse nummers aankopen, of opteren voor een weekabonnement.

In samenwerking met de bank ING heeft De Standaard een interessante lanceringsactie op poten gezet. Als je een ING Lion Account aanmaakt (hiervoor moet je enkel je naam en e-mail opgeven), kan je de nieuwe tablet-versie van De Standaard tot 30 september gratis gebruiken.

(Via: De Standaard)

Vorig artikelBluefire Reader nu ook voor Android
Volgend artikelSony presenteert nieuwe Reader Wifi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in