Qinqo komt met ebook-giftcard

0

Qinqo, een start-up die zich op giftcards richt, gaat binnenkort van start met de verkoop van cadeaukaarten voor ebooks. Het bedrijf werkt samen met meerdere winkelketens en een aantal grote Nederlandse uitgeverijen. Dit jaar worden honderden winkels voorzien van de giftcards van Qinqo.

Op de kaart staat een code waarmee op de site van Qinqo een ebook gedownload kan worden. Die code doet het alleen wanneer de kaart is geactiveerd aan de kassa. Qinqo komt met cadeaukaarten voor titels van auteurs uit binnen- en buitenland, zoals Herman Koch, Stieg Larsson, Esther Verhoef, Geert Mak, Arthur Japin, David Baldacci en Stephen King. Naast cadeaukaarten voor afzonderlijke titels, worden er ook auteurs- en genrekaarten op de markt gebracht waarmee lezers kunnen kiezen uit werken van een bepaalde auteur of boeken uit een bepaald genre.

De titelkaarten zijn gelijk geprijsd aan de prijs van een ebook op internet. De ebooks van een auteurs- of genrekaart zijn tot 50 procent goedkoper dan normaal. Qinqo werkt ook aan een ‘vending machine’ waarmee lezers in de winkels eigenhandig een downloadcode voor een willekeurig ebook kunnen aanschaffen.

De boekwinkels van The Read Shop en Plantage doen mee aan de verkoop van de giftcards. Ook ketens als Bart Smit en Primera gaan de kaarten in de winkels verkopen. Deelnemende uitgevers zijn onder meer WPG (o.a. AW Bruna, De Arbeiderspers, Orlando Uitgevers, Querido) en VBK (o.a. Ambo Anthos, Atlas-Contact).

(Via Persbericht)

Vorig artikelKobo sluit deal met Amerikaanse onafhankelijke boekhandels
Volgend artikelSmartphone met LCD- én eInk-scherm op komst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in