Smartphone met LCD- én eInk-scherm op komst

0

Epaperfabrikant E Ink heeft een prototype gemaakt van een smartphone met een dualscreen: LCD aan de voorzijde, eInk aan de achterkant.

Het is intussen genoegzaam bekend dat de huidige smartphone- en tabletdisplays relatief veel batterij opslorpen en (bijvoorbeeld bij het lezen) vermoeiend zijn voor de ogen. Ereaders met een zwart-wit eInk-scherm zijn weliswaar veel energiezuiniger en leesvriendelijker, maar lenen zich dan weer minder goed tot bijvoorbeeld surfen en filmpjes bekijken. Epaperproducent E Ink heeft nu een prototype klaar dat het beste van de twee werelden combineert: een smartphone met een LCD-scherm aan de voorkant en een eInk-display aan de achterzijde.

Het prototype werd op de Berlijnse elektronicabeurs IFA achter gesloten deuren getoond aan enkele fabrikanten van mobiele apparaten. Naar verluidt was de respons goed, en is al tenminste één smartphoneproducent bezig met de implementatie van dit ‘second screen’ model. Om welk bedrijf het gaat is niet bekend.

Hebben dergelijke dualscreen-smartphones volgens u kans op slagen, of zijn ze, zoals de recente ereaders met de Mirasol-technologie van Qualcomm, gedoemd om te mislukken?

(Via: Stuff.tv)

Vorig artikelQinqo komt met ebook-giftcard
Volgend artikelApple doet concessies in ebookzaak EU

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in