‘Onzichtbaar’ glas maakt tablets geschikter voor lezen

0

Een groot nadeel van tablets is het reflecterende scherm waardoor de apparaten minder geschikt zijn om van te lezen. Het Japanse bedrijf Nippon Electric Glass Co Ltd heeft hier iets op gevonden, namelijk ‘onzichtbaar glas’. Het bedrijf heeft een nieuws soort glas ontwikkeld dat amper reflecteert en bijna onzichtbaar is. De nieuwe technologie maakt tablets geschikter om van te lezen.

Het bedrijf heeft glas ontwikkeld waarvan de reflectie van licht verminderd is zodat het licht op het glas amper zichtbaar is. Dit komt doordat het speciale glas aan weerszijden een antireflectieve laag heeft, die opgebouwd is uit meer dan dertig sublagen van enkele nanometers dik. Dankzij deze laag reflecteert het glas slechts 0,5 procent van het licht. Dit in tegenstelling tot normaal glas dat acht procent reflecteert. Dankzij deze technologie wordt het lezen van tablet- en smartphoneschermen een stuk aangenamer.

Het ‘onzichtbare glas’ werd op de FDP International 2011-beurs gepresenteerd in Japan. Op de beurs toonde het bedrijf twee glasplaten naast elkaar, links normaal glas en rechts het speciale glas. Op de foto’s is het verschil tussen de twee glasplaten duidelijk te zien: in het normale glas wordt de verlichting weerspiegeld en in het speciale glas niet.

Foto’s gemaakt op de FDP International 2011-beurs door Tech-On!:

onzichtbaar glas

onzichtbaar glas

(Via: Tech-On!)

Vorig artikel*Openmargin gaat vanavond live in Appstore
Volgend artikelThe King’s Speech

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in