Betaal voor de pagina’s die je leest met Total Boox

0

Gebeurt het vaak dat je aan een boek begint zonder deze uit te lezen? Dan is de nieuwe ebookdienst Total Boox misschien iets voor je. Deze start-up ontwikkelt een platform waarmee je enkel betaalt voor de pagina’s die je leest.

Normaal betaal je vooraf voor een boek en moet je maar afwachten of het echt iets voor je is. Met Total Boox betaal je vooraf niets, en heb je in principe vrij toegang tot alle ebooks op het platform. Pas wanneer je begint te lezen begint de teller te lopen en ga je achteraf betalen voor elke pagina die je verder leest.

Gebruikers van Total Boox kunnen daarnaast boeken in boekenplanken ordenen – volgens de makers het equivalent van playlists in de muziekwereld – en deze delen met hun vrienden. Die kunnen de boeken downloaden en betalen ook per pagina wanneer ze beginnen met lezen.

De app van Total Boox komt begin 2013 beschikbaar voor het grote publiek. Betalen gaat met behulp van een tegoed. De prijs per pagina van een boek wordt afhankelijk van de prijs van het totale boek, je betaalt dus nooit meer dan het volledige boek kost, zo benadrukken de makers. Lees je maar 10% van een boek, dan betaal je 10% van de totale prijs van het boek. De ebooks kunnen zowel online als offline gelezen worden.

De bètaversie van de app is beschikbaar in Google Play.

Vorig artikelYindo komt met app voor Windows 8
Volgend artikelNrc.next-app moet papieren ervaring naar scherm brengen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in