Nrc.next-app moet papieren ervaring naar scherm brengen

0

NRC Media heeft eergisteren een nieuwe app voor iPhone en iPad in de App Store beschikbaar gemaakt. Met de app wil NRC de leeservaring van de digitale editie dichter in de buurt brengen van de leeservaring van een papieren krant. De applicatie is in eigen huis ontwikkeld door het krantenbedrijf.

De app die is ontwikkeld richt zich op slechts een doel, aldus NRC. Het is niets meer dan een krantenlees-app, die als doel heeft om de papieren krant naar tablets en smartphones te brengen. Binnenkort zal ook de grotere broer NRC Handelsblad in eenzelfde soort app aangeboden worden.

Tot voor kort maakte NRC gebruik van externe partijen voor de bouw van apps. Daar wordt nu vanaf geweken. Volgens de uitgever is ervoor gekozen om dat nu in huis te gaan doen om een ervaring te kunnen bieden die “uniek” is voor het NRC. Ook ontstaat nu de vrijheid om sneller op vragen van gebruikers in te springen.

NRC heeft ook een Android-app in ontwikkeling. Deze is naar verwachting voor het eind van het jaar gereed.

De nrc.next-app vind je in de App Store. Losse dagbladen kunnen voor €0,89 aangeschaft worden. Een abonnement kost €5,99 per week.

(Via NRC)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in