Nexus One: de smartphone van Google op video

0

De Nexus One is de nieuwe mobiele telefoon van Google. Op 5 januari 2010 zal Google een persconferentie houden waar waarschijnlijk deze nieuwe smartphone wordt aangekondigd. Ondertussen lekken er steeds meer details uit over dit nieuwe stukje hardware van Google.

Er was al bekend dat Google deze mobiele telefoon via de eigen website zou verkopen en ook dat de smartphone SIM unlocked verkocht zou gaan worden. Gisteren werden de prijzen bekend van de Nexus One en die mogen er zijn: voor de losse telefoon betaal je maar liefst $ 530 (€ 370), unlocked en ongesubsidieerd. Met een tweejarig contract bij de Amerikaanse T-mobile betaal je nog $ 180 (€ 126) voor de smartphone.

De telefoon heeft Android als besturingssysteem, de hardware is gemaakt door HTC. Ook de Android market is aanwezig op de smartphone en dat betekent dat je applicaties kan downloaden. Dus ook ereader applicaties zoals FBReader, Wordplayer en Aldiko. Zo te zien heeft de telefoon een schermdiagonaal van ongeveer 4 inch, waarmee je prima ebooks kunt lezen. En natuurlijk de Google Editions die volgend jaar verkocht zullen gaan worden.

Het Franse blog Nowhere else heeft een demo van 10 minuten op Youtube gezet, die echter verwijderd is wegens het schenden van gebruiksvoorwaarden. Er is gelukkig nog wel een filmpje van een minuut waarin je de telefoon goed kunt zien. Wat vinden jullie van deze telefoon? iPhone killer of niet? En zou je hiervan bijvoorbeeld je epaper kunnen of willen lezen?

(Via: Mashable.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in