Bruna komt met ‘digitaal leesplatform’

0

Winkelketen Bruna komt in het eerste kwartaal van 2013 met een “digitaal leesplatform”. Dat liet directeur Peter Brouwer zaterdag weten in een interview met NRC Handelsblad. Hiermee wil Bruna onder meer tegenwicht bieden aan Amazon, dat op het punt zou staan met een Nederlands aanbod uit te breiden.

Volgens Brouwer is nog niet bekend wanneer Amazon zal komen, maar dat het 2013 zal zijn, is wel duidelijk. De komst van Amazon past volgens hem ook in de trend waarbij consumenten steeds meer online zullen kopen. Daar wil hij met Bruna dan ook op inspelen. “De positieve associatie van de consument met Bruna zien we ook online. Je moet de bricks combineren met de clicks.”

Ook digitale boeken horen daar bij, zo stelt Brouwer. Bruna verkoopt al wel losse ebooks via de site, maar heeft geen eigen ereader of applicaties voor tablets en smartphones. In het voorjaar van 2013 zal daar verandering in komen met een “digitaal leesplatform”. Brouwer weidt niet uit over wat dit platform precies inhoudt. Wel moet het “diverse functionaliteiten” bieden die nu nog niet kunnen met de ebooks van Bruna. “De consument wil het gevoel hebben klant van Bruna te zijn, maar hij wil ook lezen op de drager die hij zelf kiest, of het nu een iPad of iets anders is.”

Het ziet er dus naar uit dat Bruna binnenkort in elk geval met applicaties zal komen voor diverse platformen, of eventueel met een cross-platform web-app. Of er ook een eigen ereader in de planning zit is nog niet bekend.

Vorig artikelRuim 42% internetgebruikers bezoekt krantensite
Volgend artikelOpruiming: tot 50% korting op ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in