iBooks: je kunt ebooks nu tot 14 dagen retourneren

0
DELEN

Apple heeft de gebruiksvoorwaarden van de iTunes Store versoepeld. Vanaf nu is het mogelijk tot 14 dagen na de aanschaf van content, zoals applicaties, muziek en digitale boeken, de koop weer terug te draaien.

In de nieuwe voorwaarden staat de bepaling als volgt geformuleerd: ‘Als u ervoor kiest om uw bestelling te annuleren, kunt u dit doen binnen 14 dagen na ontvangst van het ontvangstbewijs en zonder opgave van redenen. Een uitzondering hierop is iTunes Cadeaus, waar geen restitutie voor wordt gegeven als de code eenmaal is ingewisseld.’

Apple komt met deze nieuwe regels tegemoet aan de strengere regels van Europa. Overigens staat er in de voorwaarden ook de volgende bepaling: “U kunt uw bestelling voor de levering van digitaal materiaal niet annuleren als de levering op uw verzoek is begonnen; u erkent dat u in dat geval het herroepingsrecht verliest.” In de meest strikte opvatting van de zin zou dit betekenen dat je niet meer kunt retourneren zodra je de app, het ebook of de muziek gedownload hebt.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER