36 miljoen digitale lezers in 2013

0

De ereader markt zal een flinke sprong voorwaarts maken, volgens analisten van de Yankee Group. Het apparaat zal een opbrengst genereren van $1,3 miljard in 2010 en $2,5 miljard in 2013. Volgens de Yankee Group zullen er zo’n 6 miljoen eInk ereaders verkocht worden in 2010.

In 2013 zullen er 19,2 miljoen eInk ereaders worden verkocht. Volgens de analyse van de Yankee Group zullen er in 2013 36 miljoen mensen zijn die een eInk ereader in het bezit hebben. Dit is al weer 7 miljoen apparaten meer dan de vorige voorspelling van een ander onderzoeksbureau in augustus van 2009.

De adaptatie van de eInk ereader zal een vlucht nemen als de prijs voor het apparaat zo rond de $150 dollar komt. Bij een hogere prijs zullen alleen de mensen die heel veel lezen een eInk ereader aanschaffen. De Yankee Group voorziet voor de komende vijf jaar dat de prijzen van eInk ereaders zullen dalen met 15% per jaar. Dat betekent dat de duurste Plastic Logic Que van $799 in 2015 nog maar $350 zou moeten kosten volgens deze voorspelling.

De analyse is gemaakt voor ereaders met een epaper display, processor snelheden van 700 MHz of minder en maximaal 4GB opslag ruimte. De aannames en voorspellingen van de Yankee Group zijn gebaseerd op de Amazon Kindle, Barnes & Noble Nook, de Sony Reader, de COOL-ER, Plastic Logic Que, enTourage eDGe, Hearst’s Skiff en Foxit eSlick.

De vraag is hoe houdbaar deze voorspellingen op termijn zullen zijn. We zien nu al dat er andere schermtechnologieën in opkomst zijn, zoals dat van de Pixel Qi. Waarschijnlijk zal de prijs van de eInk ereader nog veel harder dalen dan de voorspelde 15%, vanwege de ontwikkeling van andere technieken. Het is heel wel mogelijk dat eInk in 2015 van de markt verdrongen is door technieken waarvan we nu nog geen weet hebben.

(Via: ZDNet.)

Vorig artikelDraadloos ebooks kopen met BeBook Neo
Volgend artikelBeroemde auteurs tekenen petitie tegen Google Books Settlement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in