5 dingen die je nooit tegen een boekverkoper mag zeggen

5

De vraag naar e-readers en e-books neemt alleen maar toe, terwijl boekhandels de verkoop van papieren boeken al jarenlang zien teruglopen. Wat moet je nooit zeggen tegen de toch al geplaagde boekverkoper?

1) “Nee, ik koop dit boek niet, ik heb hier het e-book al van. Ik wil alleen zien hoe hij er in het echt uitziet.”

2) “Hanteren jullie dezelfde prijzen als Bol/Amazon/Kobo?”

3) “Jammer, jullie hebben alleen papieren boeken.”

4) “Ik zoek dat ene boek…met een beetje een blauwachtige kaft…het lag een paar maanden geleden op deze tafel geloof ik. Of op die daar.” (Om dan, als de verkoper ondanks de povere informatie triomfantelijk terugkomt met het juiste boek, te zeggen: “Ik ga ‘m straks gelijk online bestellen! Bedankt hoor!”)

5) “Hmm…dit boek is wel duur. Wat kost het e-book hiervan?”

Vorig artikelObama: ebooks tegen armoede
Volgend artikelNieuwe website voor eReaders.nl

5 REACTIES

  1. Ik denk dat veel mensen de boekenzaak ook vaak alleen binnenlopen om even te kijken welke titels er in de top-tien uitgestald staan om thuis te zoeken voor de e-reader

  2. Hoi Kitty,
    Daar hoef je geen zorgen over te maken hoor! Maar mocht je nog leestips hebben dan hoor ik het altijd graag.

  3. Grappig Jolene. Ik neus ook graag rond in een boekhandel om de nieuwe boekengeur eens op te snuiven en lees ze dan via de bib of ebook. Maar ik hou wel mijn mond.

    • Herkenbaar Lady Avenue! Ik heb zelf ook in een boekhandel gewerkt en voel me toch soms een beetje schuldig omdat ik nu voornamelijk ebooks lees…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in