8 problemen van die-hard lezers

0

Lezen is leuk! Maar soms leidt het tot situaties waarin je even tot tien moet tellen. Herken jij deze leesfrustraties?

1) Je komt er bij een lange reis achter dat je e-reader nog 3 minuten levensduur heeft. Je overweegt sterk om op het station een defibrillator op te zoeken voor een snelle stroomboost. Hey, het is tenslotte een noodgeval.

2) Je leent een boek uit aan een vriend en krijgt het niet meer terug. Een goed moment om de vriendschap ernstig te heroverwegen.

3) Je leent een boek uit aan een vriend en krijgt het terug met wijnvlekken, waterschade of een kaft die eruitziet alsof de ratten eraan hebben geknaagd. Tijd om te ontvrienden, en niet alleen op Facebook.

4) ‘Dit bestand kan niet geopend worden’. Je staat op het punt in je nieuwe aanwinst beginnen! Je opent het boek en je e-reader zegt streng: “Open file failed”. Why? WHY?

5) Als je vol bent van een boek is jouw motto: spread the word. En wee degene die een andere mening is toegedaan! Als jullie op zulke cruciale punten al niet op dezelfde golflengte zitten, wat hebben jullie dan in hemelsnaam nog gemeen?

6) Of het omgekeerde gebeurt: je leest een boek alleen vanwege de enorme hype eromheen, en kan vervolgens niet wachten tot het eindelijk uit is. En je vraagt je vertwijfeld af of er iets mis is met jou of met de rest met de wereld.

7) Je begrijpt werkelijk niet dat er mensen zijn die nooit lezen. Niet eens in de vakantie, gewoon nooit. Ok, de 15 boeken die jij per maand verslindt zijn het andere uiterste, maar come on, echt helemaal nooit?

8) Je hebt het laatste boek uit je favoriete serie bijna uit en leest extra langzaam, maar het mag niet baten. Je zult nog jaren en jaren moeten wachten op het vervolg.

Kan het volgens jou nog erger? Vertel ons jouw ergste leesfrustraties!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in