8 redenen waarom luisterboeken zo fijn zijn

1
luisterboek

Steeds meer mensen ontdekken het luisterboek. Je kunt ze los kopen op cd of in mp3-formaat, maar tegenwoordig zijn audioboeken ook beschikbaar in apps als Storytel en de Luisterbieb. Waarom is voorgelezen worden zo fijn?

1) Altijd en overal genieten van je favoriete boeken, terwijl je eigenlijk met iets anders bezig bent. Een boek lezen tijdens het hardlopen of fietsen gaat niet, een boek luisteren wel!

2) Saaie huishoudelijke klussen worden leuk als je ondertussen naar een spannende thriller of mooie roman luistert. Je zou bijna willen dat de strijk nog niet klaar was!

3) Tijdens de dagelijkse file-uurtjes is een luisterboek een fijne afleiding.

4) Wil je kind steeds uit hetzelfde boek worden voorgelezen? Een audioboek is voor allebei een leuke afwisseling als jij het boek inmiddels ook achterstevoren kunt uitspellen.

5) Of je nu je Engels wilt bijspijkeren of bezig bent met een cursus Spaans: met een luisterboek in een vreemde taal pik je onbewust veel woorden op en verbeter je je uitspraak.

6) Geen zin om te sporten? Een audioboek zorgt ervoor dat je zelfs op de crosstrainer de tijd vergeet.

7) Een luisterboek is een waardevol alternatief voor mensen die moeite hebben met lezen, bijvoorbeeld dyslectici, maar ook blinden en slechtzienden en mensen met een motorische beperking, waarmee het lastig of pijnlijk is om een boek vast te houden.

8) Speciale effecten, geluiden en verschillende stemmen geven het verhaal een extra dimensie. Een goede verteller zorgt ervoor dat zware literaire kost ineens goed te verteren is. Kom maar op met Homerus.

Ben jij fan van luisterboeken of lees je liever een ‘gewoon’ boek? Laat het ons weten!

Vorig artikelKB werkt alvast scenario’s leenrecht uit
Volgend artikelE-books lenen steeds populairder, verkoop stijgt weer

1 REACTIE

  1. Luisteren naar een verhaal kan heel fijn zijn om allerlei redenen. Of een luisterboek tijdens het rijden aan te raden is, is maar de vraag. Ik ga alvast te zeer in een verhaal op om nog veilig te rijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in