“Het ideale beeldscherm”, zeer positief artikel over Liquavista in de Volkskrant

In de Volkskrant van vandaag (21 juni) staat op p.23 een zeer positief artikel over de electrowetting beeldschermen van het Nederlandse bedrijf [url=http://www.liquavista.com]Liquavista[/url].

Voor Volkskrant-abonnees is [url=http://www.volkskrant.nl/vk-online/VK/20100621___/1_022/#original]hier[/url] de link.

Uitdrukkelijk worden de Liquavista-schermen aangeprezen als uitstekend alternatief voor het in zonlicht belabberd presterende scherm van de iPad:

[quote]De Liquavista-schermen onderscheiden zich onder meer door het lage energieverbruik en het feit dat ze zowel binnenshuis als buitenshuis, met veel en met weinig licht, goed leesbaar zijn. ‘Bij een iPad kun je dat bijvoorbeeld wel vergeten. Die is in zonlicht nauwelijks leesbaar.'[/quote]
Aanvullend kan nog vermeld worden dat het scherm van de iPad niet alleen zeer slecht leesbaar is in zonlicht, maar dat iedere lichtbron die in het scherm weerkaatst (dus ook kunstmatige lichtbronnen, en via ramen invallend licht) het scherm zo goed als onleesbaar maken.

Hiermee wordt dus bevestigd wat op eReaders.nl al meerdere keren gekonstateerd is, nl. dat de iPad met zijn glimscherm ongeschikt is als ereader pur sang.