Abonnementsdienst Bliyoo groeit gestaag door

2
bliyoo-abonnementsdienst-lezen

Abonnementsdienst Bliyoo bestaat deze maand precies een jaar. Intussen kreeg de website een nieuw jasje en groeit de boeken- en tijdschriftencollectie gestaag door. Hoe ziet het aanbod er nu uit en is deze digitale leesdienst z’n geld waard?

Boeken
Nog lang niet alle boekenuitgevers doen mee aan Bliyoo en dat zie je terug in het aanbod, waarin je nog weinig nieuwe bestsellers tegenkomt. Toch staat er een behoorlijk aantal mooie titels in. Vooral thrillerliefhebbers kunnen in Bliyoo wel even vooruit met boeken van onder meer Loes den Hollander, Karin Fossum, Marianne & Theo Hoogstraaten, Lieneke Dijkzeul, Linda van Rijn, René Appel, Marelle Boersma en Corine Hartman.

Wie meer houdt van literatuur en romans, vindt in Bliyoo onder meer Sándor Márai, Herman Koch, Isabel Allende, Lulu Wang en Elena Ferrante. In Bliyoo staat overigens ook een aantal interessante biografieën en andere non fictie-titels, zoals bijvoorbeeld het recent verschenen Ik was een van hen van Maarten Zeegers en tientallen boeken uit de Voor Dummies-serie.

thrillers-bliyooromans-bliyoo

Tijdschriften
Qua tijdschriften heeft Bliyoo een gevarieerd aanbod met onder meer Opzij, de Consumentengids, KIJK en Filosofie Magazine. Goed vertegenwoordigd zijn de woon- en tuinbladen en de computertijdschriften. Een groot pluspunt: van de meeste titels zijn ook eerdere uitgaven te lezen. Wel ontbreken populaire tijdschriften als Libelle en Voetbal International nog in de app, net als de landelijke dagbladen. Ook hiervoor geldt dat op dit moment nog niet alle uitgevers het zien zitten om hun content via een All You Can Read model aan te bieden.

tijdschriften-bliyoo-vrouw

bliyoo-tijdschriften-uitgelicht

De app
Met Bliyoo kun je binnen je abonnement op 5 apparaten tegelijk lezen, die onderling ook synchroniseren. Op je smartphone heb je na het downloaden van het tijdschrift of boek geen internetverbinding meer nodig: je verbruikt dus tijdens het lezen geen data meer. Lees je vanaf de PC, dan is internet wel vereist.  Op je Bliyoo-leesplank passen maximaal 3 boeken en/of tijdschriften. Wil je een vierde lezen, dan moet je er eentje inwisselen, je kunt het echter altijd opnieuw downloaden.

Bliyoo heeft 3 soorten abonnementen. Voor 9,95 per maand krijg je toegang tot alle boeken of alle tijdschriften, voor 14,95 heb je een combi-abonnement waarmee je alles onbeperkt kunt lezen.

Of Bliyoo die 10 of 15 euro per maand waard is? Als je bedenkt dat je voor veel tijdschriften los al een euro of 5 betaalt, en voor een e-book zeker niet minder, dan heeft een veellezer het geld er snel uit. Zeker als je graag zowel boeken als tijdschriften leest. In elk geval kun je Bliyoo gratis een maand proberen om te kijken of het beschikbare aanbod je aanspreekt en kan het abonnement per maand opgezegd worden.

2 REACTIES

    • Tja, op dit moment is Bliyoo jammer genoeg niet geschikt voor de meeste ereaders (behalve de Icarus Illumina serie).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in