Abonnementsdiensten voor luisterboeken

1
luisterboek

Luisterboeken kunnen een mooi alternatief zijn voor mensen met dyslexie of visuele problemen, maar ook bijvoorbeeld in de auto, tijdens het sporten of tijdens het koken kan het prettig zijn om ‘voorgelezen’ te worden. Doorgaans zijn luisterboeken duurder dan gewone boeken: als je regelmatig een luisterboek leest ben je wellicht beter uit met een abonnement. Maar welke diensten zijn er op dit moment voor wie de voorkeur geeft aan audioboeken? Hieronder een overzicht.

Storytel

Storytel
Storytel

Storytel is een abonnementsdienst waarbij je voor 9,99 per maand onbeperkt kunt luisteren naar duizenden audioboeken in alle genres: Storytel biedt behalve romans en thrillers ook onder meer kinderboeken, fantasy, young adult en informatieve boeken. Ook vind je een ruim aanbod aan Engelse titels. De bestanden worden naar je telefoon of tablet gestreamd. Om ook zonder internetverbinding te kunnen luisteren, download je een boek en bewaar je het offline (alleen via de app). Je kunt maximaal 5 boeken tegelijk offline bewaren. Een pluspunt is dat je kunt zien wie de voorlezer is. Ook leuk: je kunt als abonnee een gratis audioboek versturen naar een vriend. Je kunt Storytel 14 dagen gratis proberen na het invullen van je betaalgegevens.

Mofibo

Audioboeken vind je ook bij de recent gelanceerde abonnementsdienst Mofibo. Voor 9,99 per maand kun je bij Mofibo genieten van zowel e-books als luisterboeken. Het aanbod aan Nederlandse e-books is nog een beetje beperkt: er staan nu nog voornamelijk Engelse titels in de lijst. Bij Mofibo kun je drie boeken op je boekenplank zetten: deze worden dan gedownload zodat je ze ook offline kunt lezen of beluisteren.

Scribd

Voor wie het liefste Engelse boeken leest en graag naar audioboeken luistert kan Scribd een goede optie zijn. Deze Amerikaanse e-bookdienst werkt sinds kort niet meer volgens het All You Can Eat principe, maar heeft met name het gebruik van de bestsellers en de audioboeken ingeperkt. Per maand krijg je nu 3 bestsellers en 1 audioboek, plus onbeperkt toegang tot een wisselende collectie luisterboeken die door Scribd samengesteld wordt.

Luisterbieb app

Screenshot_2016-03-22-11-23-20
Luisterbieb

Deze app is eigenlijk geen echte abonnementsdienst, want ook als je geen lid bent van de bibliotheek kun je er gratis gebruik van maken. Je kunt dan de titels uit het publieke domein beluisteren. Wil je ook toegang tot de premium-titels, dan moet je lid zijn van een lokale bieb of een ‘digital only’ abonnement van de Koninklijke Bibliotheek hebben.

Het aanbod is niet heel groot, maar toch zijn er in de premium-collectie een aantal goede titels te vinden, van onder meer Marion Pauw, Lieneke Dijkzeul, Simone van der Vlugt en veel interessante non-fictie titels. Handig voor scholieren is een speciale categorie met boeken die je voor je lijst kunt lezen. Verder vind je vooral veel boeken uit het publieke domein, ook in het Engels. De app is te gebruiken op smartphone of tablet en je hebt geen internetverbinding nodig. Het boek wordt gedownload en in de app bewaard zodat je het daarna kunt beluisteren waar en wanneer je wilt.

Er zijn ook verschillende websites waar je gratis luisterboeken kunt downloaden. Hier vind je een overzicht.

Luister jij graag naar audioboeken? Welke ervaringen heb je met bovenstaande diensten? We horen het graag van je!

1 REACTIE

  1. Waarom zoveel engelse borken en geen in het nederlands vertaalde pta htige boeken van santa mortifiote. De franse tuinman en vele andete ik. Kan niet goed zien vandaar mijn abonnement opstorytel. Graag wat meer streekromansen boeken van santa mortifiori

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in