Abonnementsdiensten voor tijdschriften: een overzicht

1
tijdschriften abonnementsdiensten

Lees je graag tijdschriften? Dan is een digitaal all-you-can-read abonnement misschien iets voor jou. Maar welke apps zijn er nu eigenlijk en wat bieden ze precies? Hieronder vind je een handig overzicht.

readlyReadly
Readly is een digitaal tijdschriftenabonnement waarmee je via de app of via de browserversie voor een vast bedrag per maand onbeperkt kunt lezen. Voor €9,99 per maand krijg je toegang tot zo’n 1800 Nederlandse en internationale titels, waaronder Vriendin, Mijn Geheim, Vogue, National Geographic, Quote, Time en Esquire.

Met een abonnement kun je op maximaal 5 apparaten tegelijk lezen. De eerste maand kun je Readly voor €0,99 uitproberen. Het maandabonnement kan op ieder gewenst moment worden opgezegd.

Je kunt de tijdschriften lezen op de tablet, smartphone of via de pc. De Readly-app is beschikbaar in de Google Playstore en de Apple App Store. Het is mogelijk om de tijdschriften downloaden zodat je ze later ook offline kunt lezen.

Readly werd in 2013 opgericht in Zweden en breidde al snel uit naar het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Sinds eind 2018 is Readly ook beschikbaar in Nederland.

leesloungeLeeslounge
Leeslounge is een app van boekwinkelketen AKO, waarmee je tijdschriften, stripboeken en luisterboeken kunt lezen tegen een vast bedrag per maand. Leeslounge is het vroegere Bliyoo. De dienst biedt verschillende pakketten aan. Met Leeslounge Plus heb je toegang tot zowel stripboeken, luisterboeken als tijdschriften, met Leeslounge Tijdschriften lees je alleen tijdschriften. Bij beide vormen is er de keuze tussen een regulier abonnement (1 gebruiker kan lezen op 5 apparaten) en een familie-abonnement (waarbij maximaal 4 gezinsleden elk kunnen lezen op 5 apparaten). Het reguliere tijdschriftenabonnement kost €9,95, voor een regulier plus-abonnement betaal je €12,95. De reguliere abonnementen kun je gratis 2 weken proberen.

Leeslounge is te gebruiken op een tablet, smartphone of PC. De Leeslounge-app is beschikbaar in de Google Playstore en de Apple App Store.

In Leesloungezijn op dit moment ruim 200 tijdschriftentitels (inclusief eerdere nummers), honderden luisterboeken en tientallen strips beschikbaar. Bekijk hier het actuele aanbod. Leuk is dat het aanbod zeer gevarieerd is. Bij de tijdschriften vind je bijvoorbeeld onder meer Maarten!, Vriendin, Zin, KIJK, de Consumentengids, het Historisch Nieuwsblad en kinder- en jeugdtitels als Stoer, Goal!, CosmoGirl en Power Unlimited. Ook de luisterboekencollectie biedt voor elk wat wils, met onder meer titels van Nicci French, Herman Koch, Saskia Noort, Jan Terlouw, Simone van der Vlugt en Eckhart Tolle.

tijdschrift nlTijdschrift.nl
Bij Tijdschrift.nl krijg je voor €15 per maand onbeperkt toegang tot ruim 75 verschillende tijdschriften van verschillende uitgevers. In de Tijdschrift.nl-app vind je populaire tijdschriften als Libelle, JAN, LINDA., Margriet, Flair, AutoWeek, Cosmopolitan, Grazia, Men’s Health, Donald Duck, Quest en Panorama.

Tijdschrift.nl is te gebruiken op een tablet, smartphone of PC. De app is beschikbaar in de Google Playstore en de Apple App Store.

Je kunt de tijdschriften ook downloaden en ze later offline lezen. De eerste maand is gratis, daarna is de dienst maandelijks opzegbaar.

blendleBlendle
Bij Blendle vind je artikelen uit 120 kranten en tijdschriften. Voor €9,99 per maand krijg je elke dag minstens 20 artikelen aangereikt via de Blendle-nieuwsbrief. Ook kun je gebruik maken van Blendle Audio, waar de belangrijkste artikelen van die dag worden voorgelezen. Bij Blendle vind je o.a. artikelen uit de Volkskrant, Trouw, AD, Vrij Nederland, de Groene Amsterdammer, VIVA, LINDA., HP/De Tijd, Opzij, Quest, Margriet en enkele Engelstalige bladen. Het abonnement biedt twee opties: het maandelijks opzegbare abonnement van €9,99 per maand en het jaarabonnement van €99. Je kunt de dienst gratis een maand proberen.

Blendle is te gebruiken op smartphone, tablet en pc. De app is verkrijgbaar in Google Play en in de Apple App Store.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in