accu Sony PRS-650

M’n spliksplinternieuwe reader bleek vanochtend al toe aan nieuwe voeding.. ik heb hem de 4e gekregen, en op het eind van de dag helemaal opgeladen, dus hij heeft het 4 dagen gedaan. Aangezien ik gewoon heb gewerkt, en zowel donderdagavond als vrijdagavond hem niet heb gebruik, en overdag heb gewerkt, is hij niet heel veel gebruikt.

Hebben meer mensen hier last van? Of is het normaal bij de Sony? Ik vraag me ook af of er manieren zijn om de accuduur te bevorderen.

Daarnaast merkte ik donderdag dat de reader last had van pagina’s die bleven hangen bij het wisselen van een pagina. Er kwam dan een soort grijze laag over de pagina, en de oude en nieuwe content liep door elkaar. Dit gebeurde toen de reader een minuut of 10 in de zon (achter glas) had gelegen, overigens. Later heb ik dit niet meer meegemaakt.

Tenslotte: ik heb wat topics over accu’s en opladers gelezen, en probeer daarom nu op te laden via de lader van mijn mobieltje, een Samsung Wave. Die heeft dezelfde stekker als de kabel van de Sony. Terwijl bij de usb-kabel de reader natuurlijk omschakelt naar een volledige laad-stand, waarbij je niets meer kunt doen, zie ik bij deze lader een zwarte batterij-indicator met rechts ervan een pijltje er naartoe – volgens mij een indicatie dat hij laadt. Ik kan de reader echter wel gewoon blijven gebruiken. Prettig, dus! Ik heb ook een zonne-energie lader met een eigen accu, die zal ik zo ook even uitproberen. Het zou handig zijn als die als ‘battery-pack’ kon dienen.