Amazon betaalt auteurs per gelezen pagina

0
DELEN

Vanaf 1 juli wijzigt Amazon de manier waarop royalty’s worden berekend voor auteurs en uitgevers die boeken beschikbaar stellen via Kindle Unlimited en de ‘Uitleenbibliotheek voor Kindle-bezitters’. Tot nu toe kregen auteurs betaald als hun boek uitgeleend werd, vanaf dan wordt het aantal daadwerkelijk gelezen pagina’s doorslaggevend.

Via Kindle Unlimited kunnen lezers voor een vast maandbedrag ebooks lezen uit het aanbod van Amazon. Daarnaast is er de zogenaamde Uitleenbibliotheek voor Kindle-bezitters, waarbij mensen die een Amazon Prime-lidmaatschap hebben elke maand een ebook gratis kunnen lenen. Voor beide programma’s kregen auteurs betaald op basis van het aantal uitleningen.

Met de nieuwe betaalstructuur wil Amazon de betaling beter afstemmen op de omvang van de ebooks en het aantal pagina’s dat gelezen wordt. Speciaal hiervoor komt het bedrijf met de ‘Kindle Edition Normalized Page Count’, waarbij voor de berekening van het aantal gelezen pagina’s gelet wordt op onder meer lettertype, regelhoogte en regelafstand.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER