Amazon geeft Kindle Paperwhite een update: scherper scherm

0

Amazon heeft vandaag een nieuwe editie van de Kindle Paperwhite aangekondigd. Het vernieuwde model krijgt als grootste verbetering een scherm met hogere resolutie. De eerste versie van de Kindle Paperwhite kwam uit in 2012.

De vernieuwde Kindle Paperwhite krijgt hetzelfde scherm als de Kindle Voyage, 6 inch met een resolutie van 1430 x 1080 pixels, volgens Amazon ‘2 keer meer pixels dan de vorige Paperwhite’. Qua specificaties verandert er verder weinig. De nieuwe Paperwhite heeft een processor van 1GHz, 4GB schijfruimte, en komt in zowel wifi als wifi+3G-versies.

Met de introductie van deze ereader-update komt Amazon ook met een nieuw lettertype: Bookerly, een font dat speciaal ontworpen is voor digitaal lezen. Daarnaast heeft het bedrijf extra aandacht besteed aan de weergave van ebooks, om boeken meer te kunnen weergeven op de manier waarop een auteur of uitgever dit bedoeld heeft. Onder meer de ondersteuning voor drop caps is hier een voorbeeld van.

Ook aan de prijs verandert niets, de goedkoopste editie kost 119 dollar. Het nieuwe apparaat is vanaf 30 juni verkrijgbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in