Amazon komt met nieuwe Kindle Oasis

1
kindle oasis 2017

Eind oktober brengt Amazon een nieuwe versie van de Kidnle Oasis uit. De nieuwe Oasis heeft een extra groot scherm van 7 inch en is waterdicht.

Halverwege 2016 verscheen de eerste Kindle Oasis. Een mooi apparaat met een bijzondere ergonomische vormgeving en een oplaadbare cover. De nieuwe Oasis neemt de vormgeving over, met enkele aanpassingen. Waar je voor de Kindle Oasis eigenlijk niet zonder de speciale oplaadhoes kon omdat de interne batterij niet erg lang mee ging, is dit probleem met de nieuwe versie opgelost. De batterij zit nu weer gewoon in het apparaat. Ook is de Kindle Oasis 2 waterdicht, net als de Kobo Aura One en Kobo Aura H2O Edition 2. Het is daarmee de eerste Kindle die je met een gerust hart kunt gebruiken aan het strand of zwembad.

Met de nieuwe Kindle Oasis brengt Amazon sinds jaren weer eens een apparaat met een groter scherm dan de klassieke 6 inch. De Oasis 2 heeft een 7 inch scherm met 300 ppi.

Amazon voegde ook de Audible-app aan het apparaat toe. De nieuwe Oasis heeft geen audio-aansluiting, maar je kunt luisterboeken wel via bluetooth naar een koptelefoon of speakers sturen.

De Kindle Oasis verschijnt op 31 oktober en is al voor te bestellen. De versie met 8 GB aan intern geheugen kost 229,99 euro (Amazon.de) en zelfs 229,99 pond in het Verenigd Koninkrijk. Het is nog even afwachten of het apparaat ook in Nederland te bestellen is. Op Amazon.nl zijn alleen de gewone Kindle, de Paperwhite en de Voyage te koop. De Duitse Amazon lijkt de nieuwe Oasis niet naar Nederland te kunnen versturen.

1 REACTIE

  1. Ik kreeg net de Kindle Oasis 2 binnen, lees sinds het beschikbaar zijn in België op een Kindle Voyage en mag sinds een paar weken een Kobo Aura One lenen. Een goed ogenblik om de toestellen naast elkaar te leggen. (De Oasis kan door ieder rechtstreeks in de USA besteld worden. Wie als Belg klant is van Amazon France kan ook daar bestellen al kost het dan een paar EUR meer dan de voor Frankrijk geldende prijs.)
    Een paar weken Kobo One deed me vooral ‘s avonds genieten van het grotere ‘zachtere’ scherm. De Kobo is groter en weegt meer (ruw bemeten 3 cm in de lengte en 2 in de breedte en is 50 g zwaarder zonder cover (Voyage) ‘On the go’ een merkbaar verschil. Thuis maakt dat minder uit.
    De 7 inch Kindle Oasis 2 valt – uiteraard – net tussen beide in. Het aantal woorden op een regel bleek hetzelfde als bij de One. Er passen wel 3 regels minder op het scherm en Amazon herhaalt de titel niet op elke pagina. Evenmin kun je de kaft van het boek even zien als je de magnetische hoes openslaat. Vergelijk ik met mijn tot een paar weken geleden onnavolgbaar leuke en lichte Kindle Voyage dan passen er op die laatste maar liefst 6 lange(e) regels minder tekst op een blad. Dat blijkt veel, zeker als je een paar weken de Kobo Aura One hebt kunnen gebruiken.
    Ook wat betreft de omvang en het gewicht valt de Kindle Oasis uiteraard tussen beide. Even breed maar 3 cm korter dan de One. En het gewicht? 196 g tegen 182 voor de Voyage (resp. 374 g en 314 met magnetische hoes, die laatste voelt bij de Oasis in ‘linnen’ uitvoering heerlijk ‘bookish’) Hoe de Oasis 2 zich ‘s nachts gedraagt weet ik nog niet. Ik zie wel dat de letters in het woordenboek iets minder duidelijk zijn dan op de One. Bij lezen in bed maakt dit meestal wel wat verschil. Voor wie graag met één hand lijkt de Oasis heel prettig te lezen. Zeker zonder cover ligt hij goed in mijn hand, voelt licht en de knoppen liggen duidelijk en gemakkelijk bereikbaar. Hoe belangrijk dit voor mij is zal de tijd uitwijzen.
    Kortom: de Kindle Oasis lijkt qua formaat en gewicht een mooi compromis voor wie licht wil reizen of hanteren maar toch wat meer woorden op het scherm wenst zonder aan grootte van tekst te moeten inboeten. Hij bedient ook wie graag bladerknoppen gebruikt.Het toestel kost wel tussen de € 20 en 25 meer dan de grotere One en houdt je vast in zijn eigen formaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in